حس و حال سبک رترو

در سبک رترو ممکن است با دیدن مبلمان قدیمی، دیوار های رنگ شده، رنگ های روشن و فرش ها و قالی های از مد افتاده، صدای سبک کانتری به گوشتان برسد. ولی کماکان سبک رترو و کانتری تفاوت های بسیاری با هم دارند. اول از همه باید به این موضوع اشاره کرد که رترو یک سبک شهری است و در آن زمان فقط مبلمان مدرن و مطابق مد و عناصر دکوراتیو در آن به کار می رفت.

راحت ترین راه برای افزودن عناصر سبک رترو به فضای داخلی تان استفاده از رنگ های رایج این سبک است:

– رنگ های روشن و همراهی رنگ های متضاد: سفید و قرمز، مشکی و سفید، مشکی و قرمز، مشکی و زرد و …

-رنگ های تند و روشن: سبز آووکادویی، زرد تند، بنفش-صورتی، آبی سیر، نارنجی روشن و …

-رنگ های ملایم، لطیف و خنثی تر برای پس زمینه: آبی-خاکستری، صورتی-خاکستری، بنفش کمرنگ و…

بیشتر ایده های طراحی رترو درآمیخته با رنگ های تند، نقوش پیچیده و طراحی کلی ای هستند که نمی توان آن را دست کم گرفت. اگر چه این منظر سرزنده و غنی ممکن است برای هر اتاق نشیمن مناسب نباشد اما اگر به درستی اجرا شود حسی طبیعی و شهری را در فضا ایجاد می کند. سعی کنید چند صندلی به سبک کلاسیک، یک میز به سبک رترو، و در صورت امکان یک یا دو آیتم دکوراتیو وینتیج را برای تقویت منظر رتروی فضایتان به کار ببرید. یک اتاق نشیمن که کاملا به سبک رترو باشد ممکن است کمی افراطی به نظر برسد اما زیبایی این سبک هم در همین است.

سبک رترو طیف متنوعی از تکنیک های دکوراتیو را علاوه بر مصالح و بافت ها به ما ارائه می دهد: کفپوش هارد وود، مرمر، گچ کاری، روکش مخمل و… . لازم به یادآوری است که دهه های 50 تا 70 قرن بیستم میلادی مصالح جدیدی به ما معرفی شد که قبل از آن و پیش از مصالح دست ساز شناخته شده نبودند: وینیل، پلاستیک و منسوجات مصنوعی. هرگز جای تعجب ندارد که یک فضای داخلی با منسوجات مصنوعی، عناصر دکوراتیو پلاستیکی و روکش های پلی استر به عنوان یک فضای مدرن و شیک شناخته شود.

کفسازی و دیوار ها

گرایش به استفاده از عناصر دکوراتیو با رنگ های روشن غیر معمول منجر به استفاده از سرامیک ها و تایل های وینیل برای کفپوش شد. کاشی ها علاوه بر الگوی اتفاقی، با الگوی شطرنجی نیز اجرا می شدند و هیچ گونه وحدت رنگی ای مد نظر قرار نداشت. کفپوش های هارد وود به فرش ها و قالی های رنگی مزین شدند. برای خلق یک فضای داخلی به سبک رترو نیازی به این نیست که در میان مصالح کفپوش آن زمان به دنبال پاسخی برای نیاز امروزمان بگردیم.

مبلمان

مبلمان سبک رترو با صفاتی همچون خلوص و عملکردی بودن شناخته می شوند. مبلمان از انواع، رنگ ها و مجموعه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد تا جای خود را در یک فضای داخلی با سبک رترو بیابد.

استفاده از مبل های کشیده و طویل با روکش های لطیف، میز عسلی هایی با طرح اصیل، جاکتابی های بلند با قفسه های متعدد کتاب، صندلی های پلاستیکی و چهار پایه های بلند را در نظر داشته باشید. مشخصه مبلمان آن دوره، داشتن اجزا و عناصر جلا داده شده چوبی است.

اجرای سبک رترو به این معنا نیست که شما به صورتی هیجانی از رنگ های روشن و طرح های سرزنده استفاده نمایید. به جای این که همه چیز را با تم رترو انتخاب کنید، روش خلاقانه تر را در پیش بگیرید و از صندلی های مدرن متعلق به نیمه قرن بیستم، یک شومینه گرد، قالی های طرح دار و یا لوازمی که سبب تقویت سبک معاصر در خانه تان می شوند استفاده کنید. در ادامه چند تصویر الهام بخش آورده شده تا برای شروع در مسیر موفقیت گام بردارید.

لوازم جانبی

بر خلاف سبک مینیمال، در سبک رترو هیچ گونه محدودیتی در میزان استفاده از لوازم جانبی وجود ندارد.

گلدان ها و پارچ های ساخته شده از شیشه ضخیم رنگی، آینه های قاب شده به سبک قدیمی و وینتیج می توانند انتخاب خوبی باشند.

نور پردازی

تجهیزات نورپردازی رایج برای یک فضای داخلی به سبک رترو می تواند لامپ های رومیزی و لوستر های سقفی باشد که با عناصر آویخته از آن ها تزیین می شوند.

دوران معاصر و رترو

آغاز یک پروژه دکوراسیون داخلی که نیاز به تغییر تقریبا همه چیز دارد بسیار پرهزینه است.دقیثا به همین دلیل است که صاحبین املاک و طراحان به دنبال وارد نمودن دکوراسیون رترو به فضای داخلی با رویکردی نرم و ملایم هستند و خواهان این اند که تم کلی به صورت مدرن باقی بماند.با اضافه کردن یکی از عناصر مبلمان، تغییر پرده ها، افزودن یک میز عسلی یا چسباندن کاغذ دیواری به دیوار اصلی اتاق، می توانید بدون تغییر پر هزینه دکوراسیون، حسی نوستالژیک را بر فضا حاکم کنید.